Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Είμαστε παραπονιάρης λαός



Διαμαρτύρονται πολλοί και διάφοροι γιατί λέει δε καλέστηκαν στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Τύπου και μιλάνε για πολιτικά παιχνίδια, σκόπιμους αποκλεισμούς κ.ο.κ. Από την άλλη πλευρά, ΜΜΕ που καλέστηκαν δεν ήρθαν καθόλου ή δεν ακολούθησαν όλο το πρόγραμμα μαζί με την πλειοψηφία των δημοσιογράφων.

Όπως ο εκδότης της «Γνώμης» από την Αλεξανδρούπολη Γιάννης Λασκαράκης και η διευθύντρια του κρατικού ραδιοφώνου Κομοτηνής (Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής) Πεπίτα Καρκατσέλη που απ΄ όσο γνωρίζουμε ενώ την πρώτη βραδιά τακτοποιήθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Intercontinental αλλά και παρέστησαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Γιώργος Πεταλωτής στους δημοσιογράφους σε γνωστό εστιατόριο στην Πλάκα, την άλλη μέρα δεν εμφανίστηκαν καθόλου στις εργασίες της ημερίδας, σε αντίθεση με ιδιοκτήτες / διευθυντές άλλων ΜΜΕ από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που ακολούθησαν το πρόγραμμα κατά γράμμα. (Παραδείγματα από Κομοτηνή η Μελαχροινή Μαρτίδου του «Χρόνου» και ο Γιώργος Μαλούσης του «R Channel» που συμμετείχαν παντού)

Την άλλη φορά λοιπόν που θα καλούνται κάποιοι, εκτός από τη συμμετοχή τους να τους ζητείται να επιβεβαιώσουν και το ότι θα συμμετέχουν και στις οποιεσδήποτε δημοσιογραφικές δραστηριότητες έτσι ώστε να βγαίνουν και τα ανάλογα συμπεράσματα. Εκτός κι αν οι άνθρωποι δεν πληροφορήθηκαν σωστά από το γραφείο του Γ. Πεταλωτή πως εκτός από την δεξίωση στην Πλάκα και την διανυκτέρευση στο Intercontinental την επόμενη ημέρα έχει και δημοσιογραφική ημερίδα και νόμισαν πως πρόκειται για βόλτα γνωριμίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οπότε το λάθος δικό μας.