Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Στυλιανιδικοί πασόκοι, επεισόδιο 1657


«Η αυτοκρατορία (των βολεμένων κρατικοδίαιτων) αντεπιτίθεται»

Τα λεφτά των βουλευτών, είπε κάποιος στο ραδιόφωνο, είναι λίγα. Τα λεφτά όμως που «κοστίζουν» οι βουλευτές στο κράτος είναι πάρα πολλά. Γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός τους αλλά οι μισθοί τόσων ανθρώπων που διορίζουν αυτοί στο κράτος. Και τελικά δεν είχε άδικο, αν δεχτούμε πως το δημοσίευμα της εφημερίδας Veto έχει αληθινή βάση. (που δεν έχουμε λόγο να μη το πιστεύουμε)

Ενας θεός (με δυσκολία κι αυτός) ξέρει πόσοι Ροδοπίτες βολεύτηκαν σε κρατικές επιχειρήσεις επί υπουργίας Στυλιανίδη και ιδιαίτερα σε αυτή την «αμαρτωλή» ΤΡΑΜ Α.Ε. Βέβαια το «σκάνδαλο» δεν είναι εδώ. Μακάρι να ήταν απαραίτητοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε ένα παραγωγικό και κερδοφόρο δημόσιο κι ας πάρουμε άλλους τόσους. Το ζήτημα είναι το πόσοι διορίστηκαν «για τα ωραία τους τα μάτια» τη στιγμή που είναι εργαζόμενοι σε άλλες δουλειές (ιδιωτικές και δημόσιες) και πόσους μισθούς τελικά παίρνουν και ποιες είναι οι υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν. Και ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι και δημοσιογράφοι ή εκδότες, εκεί η υπόθεση έχει μπόλικο «ψωμί».

Γιατί δε μπορείς να είσαι διορισμένος από τον τοπικό σου πολιτευτή κυρ Εκδότα μου και να παριστάνεις τον «τίμιο» και «αμερόληπτο» εφημεριδά αλλά ούτε κι εσύ κυρά Αρχισυντάκτριά μου να έχεις τύχει της ίδιας μεταχείρισης και να μας το παίζεις «αμερόληπτη δημοσιογράφος». Αν είναι αλήθεια όσα ακούστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, πρέπει να μιλάμε για μία απίστευτη όσο και αδίστακτη «κλίκα» ανθρώπων που τη μία γίνονται υποστηρικτές του Α και την άλλη του Β, αναλόγως από πού υπάρχει «φράγκο».

Και τότε μας το έπαιζαν Ν.Δ. και τώρα ξαφνικά άλλαξαν κι έγιναν …πασοκότεροι των πασόκων. Και ο ανυποψίαστος ο πολίτης νομίζει πως αυτά που του παρουσιάζουν, είναι «ειδήσεις».